lauantai 20. helmikuuta 2016

Värit



Väripalettini



Kaikessa yksinkertaisuudessaan valitsin mustan, valkoisen ja harmaan, koska ne sopivat vähän vaikka mihin ja ovat hyviä perusvärejä kuin myös helppoja käyttää. Lisäksi valkoinen on ihanan kevyt ja raikas väri sekä musta on elegantti. Näiden kolmen lisäksi halusin vielä enemmän väriä, joten valitsin viininpunaisen, joka tulee varmasti näkymään paljon yrityksessä. Viininpunainen on myös elegantti sekä rohkea väri.


Lähteet:

Logo tehtävä

 

Mitä ovat logo, liikemerkki & tunnus?

 

Logo on yrityksen nimen graafinen kirjoitusasu eli millaisella kirjaintyypillä yrityksen nimi on kirjoitettu.
Esimerkki logosta eli pelkkä cocacolan kirjoitusasu.


Liikemerkki on yrityksen nimen yhteydessä esitettävä graafinen tunnus eli jonkinlainen kuvasymboli.
Niken liikemerkki/kuvasymboli.
  
Tunnus on näiden kahden sekoitus eli siinä yhdistyy logo sekä liikemerkki. Joissakin yhteyksissä voidaan kuitenkin kutsua pelkkää logoa tai liikemerkkiä tunnukseksi.
Adidaksen tunnus, jossa siis yhdistyy logo sekä liikemerkki.

 

Mielestäni kolme parhainta hyvää kilpailijan logoa ja/tai liikemerkkiä!


 
Mielestäni tämä oli kaikista hienoin ja parhaiten suunniteltu. Nimi on todella kiva ja se näkyy hyvin viiksiä muistuttavissa kuvioissa. Nerokasta! Lisäksi sakset sopivat todella hyvin vielä keskelle täyttämään tyhjää tilaa.

 
Ensinnäkin pinkki kukka tuo todella kivaa virkeää tunnelmaa ja mielestäni se tekee jonkinlaisen sydämen muodon nuppuun. Jos tämä sydän on ollut suunniteltu, on se mielestäni nerokas toteutus. Fontti sisters sanassa on kivan pehmeä ja tässä käytetyt kaksi fonttia sopivat hyvin yhteen. 

 
Tämä on ihanan selkeä niin fonteilta kuin muodoiltaankin. Mielestäni juuri tässä oli käytetty parturikampaajan saksia kaikista parhaiten. On ihanaa miten se tekee sanaan a-kirjaimen, mutta samalla myös ä-kirjaimen pisteet!



Sitten omat logoni!



Tein kaksi hieman erilailla toteutettua logoa omalle parturikampaamolleni. Alkuperäinen ajatus oli saada logoon hieman jotain kiekuraa mikä muistuttaisi/kuvaisi hiusta/hiuksia. Muistaakseni sitten toteutinkin tämän alemman logon ensin. En halunnut lisätä siihen yhtään mitään muuta, sillä ajatukseni olikin että B-kirjain olisi pääosassa. Loppuen lopuksi löysin tosi kivan fontin mistä B erottuisi ja samalla se itse muistuttaisi hiuskiekuroita.

Toista eli ylempää logoa suunnitellessani huomasin, että haluankin hiuskiekuroiden sijaan jotain hiusväreihin liittyvää eli mikäs sen parempi kuin väriroiske. Loppuen lopuksi siis päätin, että valitsisin ylemmän logon yritykselleni, sillä se kuvaa itseasiassa enemmän yritykseni luonnetta kuin alempi. Väriroiske siis kuvaa logossa rohkeutta, näyttävyyttä ja räiskettä. Toisin sanoen rohkeita ja omalaatuisia värjäyksiä. Kaiken lisäksi käytin ylempään logoon myös enemmän aikaa.

Lähteet: 

tiistai 16. helmikuuta 2016

Kirjasintyypit


 




Kerro, miten fontit kuvaavat yrityksesi identiteettiä ja luonnetta!

Fontit pystyisivät kuvaamaan juuri omaa yritystäni paljon paremminkin, mutta ajattelin pysyä hieman tavanomaisemmissa fonteissa selkeyden säilyttämisen vuoksi. Muuten olisi siis valinnut jotain hieman kiekuraisempaa fonttia.

Nämä fontit ovat kuitenkin selkeitä ja mielestäni todella toimivia. Verdana osaa olla pikkaisen hienompi mainoskäytössä kuin mitä arial, joten siksi valitsin sen siihen. Kummatkin osaavat olla omassa työssään asiallisen näköisiä ja selkeyden takia myös kauniita sekä virkeitä.

Käyntikortti



keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Nuorten somen käyttö

Kooste tutkimuksen tuloksista
- Keskivertonuoret tällä hetkellä käyttävät somen palveluita noin 13-17h/vk.
- Somen käyttö on painottunut vuorokaudessa 15-01 väliseen aikaan.
- Somea käytetään ainakin nuorten keskuudessa jo tuttujen ihmisten kanssa keskusteluun.
- Suosituimmat somet tällä hetkellä ovat Youtube, WhatsApp, Facebook, Facebook Messenger ja Instagram. Tällä hetkellä näistä johtaa Yt, Wa sekä Fb.
- Nykyään somen palveluita käytetään paljon enemmän älypuhelimilla eikä enää niin paljoa tietokoneella.
- Pääsääntöisesti somessa tykätään, kommentoidaan ja katsellaan toisten julkaisuja.
- Kouluissa ei niinkään opeteta somen käytöstä, joten nuoret ovat toivoneet sitä lisää.

Vertailua omaan somen käyttöön
Jos laittaisin omat someni eniten käytettyjen järjestykseen, se näyttäisi tältä:
Youtube
WhatsApp
Snapchat
Facebook
Spotify
Skype
Instagram
Periscope
Facebook Messenger
Twitter

Samaistua voin tuohon somen käyttöön 13-17h/vk, sillä älypuhelimella tulee katsottua kouluaikanakin kaiken maailman somen palveluita ja kotonakin katson todella paljon videoita youtubesta, päivittelen Snapchattia ja juttelen WhatsAppissa. Myöskin voin sanoa, etten niinkään juttele tuntemattomille ihmisille tai 'yritä' etsiä uusia kavereita, ja että käytän someja paljon paljon enemmän puhelimella sekä tabletilla. Itse en tarvitsisi mitään opetusta tai tutustuttamista someen koulussa, mutta alemmilla luokilla se olisi varmasti hyödyllistä.

Minkälainen somen käyttäjä itse olen?
En tiedä tuleeko tässä nyt vähän toistoa mutta olen siis todella aktiivinen somen käyttäjä niin kuin moni muukin. Osaan kuitenkin sanoa, että eroan joistakin aktiivisista somen käyttäjistä sillä tavalla, että en niinkään päivittele itse someen, ennemminkin vain katselen toisten ihmisten julkaisuja.


Verkkoviestintä tehtävä

1. Mitä trendejä verkkoviestinnässä on?
- Sähköinen asiakaslehti
- Mobiiliyhteensopivuus
- Facebook
2. Mitä uhkia verkossa on tällä hetkellä lehtiartikkeleiden mukaan?
- Päivittämättömät nettiselaimet
- Palvelunestohyökkäykset 
- Verkkokiusaaminen
- Yksityisyysasetuksien määrittämättä jättäminen
- Tietoturvan päivittämättä jättäminen
- Seteliväärennösten tilaaminen netistä
- Joiltakin netti sivuilta tilaaminen. Tällä hetkellä yhden matkailufirman kautta oli siirtynyt monen ihmisen korttitietoja ulkomaihin.
3. Esittele jokin yrityksen tai yhteisön verkkoviestintää.
Hymy.in
- Omistavat nettisivut, blogisivun sekä facebook sivun.
- Facebook sivuille he lisäävät mainoksia, kuvia tekemisistään sekä ilmoituksia tarjouksista ja muista ilmoitettavista asioista.
- Heidän nettisivuilla näkyy paljon enemmän yleistä tietoa yrityksestä ja heidän palveluistaan.
- Blogi sivuilla lukee enemmän heidän arjestaan ja sieltä saa myös tarkempaa tietoa hoidoista. Lisäksi siellä kuulee heidän omia kokemuksiaan niistä.

tiistai 2. helmikuuta 2016

Oman putiikin suunnittelu - Esittele oppimisprojektiisi ideoimasi putiikki

a) Parturi-Kampaamon nimi: Hair Studio Brave
    Toimiala: Parturi-Kampaamo

  b) Pääasiallinen kohderyhmä: Nuoret ja keski-ikäiset naiset sekä miehet!
Myymälän viihtyvyyteen vaikuttaa: Musiikki, värit, valaistus, positiivinen ilmapiiri sekä ammattitaitoiset ja pirteät työntekijät.

  c) Kerro äänitiedostoon yhden kohderyhmäsi jäsenen elämästä.
 - Löytyy alhaalta! :) 


d) Ajatuksia myymälän sisustuksesta, joka sopii kohderyhmällesi ja toimialallesi

Millainen valaistus, miten saat sen avulla houkuteltua asiakkaita liikkeeseen sisälle ja viihtymään?
- Näyteikkunat ovat hyvin ja lämpimästi valaistu. Ikkunoista voisi nähdä myös houkuttelevasti sisälle. Kampaamo olisi myös sisältä hyvin valaistu mutta silti tunnelmallinen ja kotoisa.

Millaista taustamusiikkia käytät vai käytätkö, perustele!
- Viihtyisä ja menevä musiikki. Ei kuitenkaan liian kovalla soiva. (pop?) Haluan saada asiakkaat viihtymään ja mielestäni vähän menevämpi musiikki saa ajan kuulumaan nopeammin.

Minkä tyyppisiä kalusteita (vaatetelineitä, rekkejä yms). käytät? 
- Pehmeät  ja ryhdikkäät odotus- sekä kampaamotuolit, ainakin yksi korkea hylly, johon mahtuu paljon ostettavaa tavaraa näytille, normaali kivan näköinen tiski. Kalusteet olisivat kaikki aikalailla mustia kaikki.

Minkä tyyppinen on värimaailma on putiikissasi?
- Musta, ruskea, viininpunainen (,beige). Viininpunainen ja ruskea kohdistuvat seiniin ja muuten sisustukseen. Musta tosiaan näkyy kalusteissa. Ruskealla pyrittäisiin myös tuomaan sisustukseen jotain puista.



e) Kuvaile putiikkisi arvot ja identiteetti.

Kolme osuvinta ja positiivista ilmausta putiikkini luonteesta.
- Rohkea, elegantti, erilainen.


Linkki Pinterest tauluun:
https://fi.pinterest.com/Jansquuuu/visu-ideat/

Linkki äänitiedostoon: